Library import test


Met een nieuwe software-update zet autofabrikant Tesla nog een stap richting de zelfrijdende auto. Voortaan kan de elektrische auto zelf van rijbaan wisselen als de chauffeur dat aangeeft.

Tot nu toe konden auto’s niet meer dan automatisch afstand houden en assisteren bij inparkeren. Wie nu in een Tesla-auto richting aangeeft, merkt dat de auto zelf iets versnelt en van rijbaan wisselt. Als op de andere rijbaan een auto rijdt, zal de auto juist niet invoegen.

“Dit zal ons beeld van de toekomst gaan veranderen”, zei Tesla-baas Elon Musk bij de presentatie van de update. De nieuwere modellen van zijn auto zullen in de VS de benodigde software automatisch downloaden, auto’s in Europa volgen snel, belooft hij.

 


Met een nieuwe software-update zet autofabrikant Tesla nog een stap richting de zelfrijdende auto. Voortaan kan de elektrische auto zelf van rijbaan wisselen als de chauffeur dat aangeeft.

Tot nu toe konden auto’s niet meer dan automatisch afstand houden en assisteren bij inparkeren. Wie nu in een Tesla-auto richting aangeeft, merkt dat de auto zelf iets versnelt en van rijbaan wisselt. Als op de andere rijbaan een auto rijdt, zal de auto juist niet invoegen.

“Dit zal ons beeld van de toekomst gaan veranderen”, zei Tesla-baas Elon Musk bij de presentatie van de update. De nieuwere modellen van zijn auto zullen in de VS de benodigde software automatisch downloaden, auto’s in Europa volgen snel, belooft hij.